Domáca kvasená kapusta – pickles

Objem je na 5l.

Potrebujeme:

3,5kg nastrúhanej kapusty,

500g nakrájanej cibule,

70g nerafinovanej soli,

14g celej rasce,

5l nádobu, závažie, vrchnák

kvasená kapusta recept

Postup:

Všetky ingrediencie zmiešame a necháme 3 hodiny odstáť, každú polhodinu premiešame.

Pohár naplníme kapustou, dôkladne po vrstvách utláčame.

Hornú nenaplnenú časť očistíme od zvyškov kapusty.

Obsah pohára zaťažíme závažím, aby bola kapusta ponorená počas celej doby kvasenia.

Necháme kvasiť na tmavom mieste v teplote 20 – 25 stupňov 3 týždne.

Vykvasené skladujeme v chladničke v sklenenej vzduchotesnej nádobe.

Dobrú chuť!

Ostatné recepty nájdete: TU