RECEPT: KVASENÉ UHORKY BEZ CHÉMIE – s Probiotikami

V tomto článku sa dozviete, ako urobiť doma chutné kvasené uhorky.

Potrebujeme:

  • uhorky nakladačky
  • himalájsku soľ
  • cesnak
  • koreň chrenu
  • kôpor
  • horčicové semienka
  • bobkový list
  • sterilizované poháre na nakladanie uhoriek
domáce kvasené uhorky

Postup:

Uvaríme si vodu, na 1 liter rozpustíme 1 polievkovú lyžicu (15ml) himalájskej soli. Necháme vychladiť.

Zatiaľ umyjeme uhorky a kôpor, očistíme cesnak a chren. Chren nakrájame na 2-4 mm paličky.

Keď je voda vychladená, naukladáme natesno uhorky do pohárov, do každého pohára vložíme napríklad 3 strúčiky cesnaku, jednu vetvičku kôpru, 2-3 paličky chrenu, bobkový list a horčicové semienka.

Zalejeme prevarenou a vychladnutou osolenou vodou tak, aby boli uhorky zakryté.

Zakryjeme viečkom, ale nie vzduchotesne, aby mohli unikať plyny vznikajúce pri kvasení.

V lete sú na kuchynskej linke hotové za 4 dni, v zime to trvá dlhšie.

Vykvasené skladujeme v chladničke, vzduchotesne zatvorené.

Dobrú chuť:-)

Ostatné články z kategórie RECEPTY: TU